Hé, Magyar Joe!

2018.10.07. 09:32

Őrtoronyból indult Hobo karrierje

Úgy lett zenész, hogy 19 évesen katonaként meghallotta a Rolling Stones egy számát az őrtoronyban, ami szíven ütötte, bár nem tanult előtte sem zenélni, sem énekelni. Azóta is kitart a rock és blues mellett immár több mint 50 éve, miközben fordításaival, dalszövegeivel, színházi előadásaival más művészeti irányvonalakon is mozog.

Forrás: MTI Fotó

Fotós: Balogh Zoltán

Alkotókedve töretlen, ennek bizonyítéka egy vadonatúj dupla lemez. Földes László „Hobo” volt az Ikon vendége a Hír TV-n.

„Zenét írni nem tudok”

– mondta Földes László „Hobo” a műsorban.

Az előadóművész szerint ez az ő nagy „hibája”, de ő „csak” szöveget írni és előadni tud.

Az alkotás számomra teljesen önkéntelen – jegyezte meg Hobo.

Ha nem jut eszembe semmi, akkor nem szoktam írni, ha meg van jön valami, akkor azt leírom. Van, amikor hajnal 3-kor eszembe jut valami, és akkor felkelek és leírom – tette hozzá.

„Hé, Magyar Joe” címen írt nemrég lemezt, amely egy Magyar József nevű férfi életéről szól. Vidnyánszky Attila rendezésében egy előadás is lesz a történetből.

„Megmutattam neki ezt az album szövegét és ő azt mondta, hogy ebből csinál egy darabot, amire én iszonyúan felvidultam”.

Emellett nagy koncertet is tervez, életműve összefoglalásából, jövő március környékén.

„Kitaláltam valamit, ami nagyon nehéz lesz, hogy egy olyan előadást mutassak fel, amiben nem az a lényeges, hogy mi volt régen, hanem maga az előadás úgy legyen egy egység, hogy a különböző műfajok, a színház, a költészet, a rockzene, és a blues hagyományán a Hobo Blues Band, együtt megjelenjenek.”

A teljes adást megtekinthetik ide kattintva.

Borítókép: Hobo (Földes László) Kossuth-díjas előadóművész, blues- és rockénekes, dalszerző 2018. április 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!