Örömóra

2018.11.23. 10:12

A Kerek Zenekar előcsalja a muzsikát a bölcsisekből

A heti foglalkozásoknak köszönhetően a kicsik számos dalt és mondókát megismernek, és jó pár készségük fejlődik is.

November 17-én a Kerek zenekar „Örömórát” tartott a Kaszásdűlői Kulturális Központban. A zenekar két tagja, Csoóri Julianna és Kálna Natália az ECHO TV Kultúrklub című műsorában elmondta: hetente zenés foglalkozásokat tartanak az óbudai egyesített bölcsődékben, és ezen az „Örömórán” a gyerekek szülei is láthatják, hogy fejlődött gyermekük a foglalkozások során.

Mint mondták, a 40 perces foglalkozásokon a gyerekek először felnőttek segítsége nélkül, a szülők jelenlétének hiányában sajátítják el a dalokat, mondókákat, hallgatják a muzsikát,

a játékoknak és a különböző nagy- és kismozgásos feladatoknak köszönhetően pedig számos készségük, köztük motorikus képességük is sokat fejlődik.

Kifejtették: műsorukban gyermekit, nem „bugyutát” szeretnének nyújtani, és fontosnak tartják, hogy a program a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodjon – tehát lassabb tempóra, halkabb hangerőre, sokszori ismétlésre fordítanak kiemelt figyelmet.

Jelezték: az, hogy a gyerekekhez igazítják a műsort, nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a kicsik újra és újra sikerélményben részesülhessenek.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: a Kerek Zenekar. Fotó: Biczák Orsolya / Facebook / Kerek Zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!