Új irodalom Európából

2018.11.26. 08:20

Temesi Ferenc képviseli a magyar irodalmat New York-ban

Vasárnap legutóbbi regényének bemutatója volt, a kedden kezdődő európai irodalmi fesztiválon pedig ő képviseli Magyarországot az amerikai metropoliszban.

Budapest, 2014. május 9. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Temesi Ferenc József Attila-díjas író, mûfordító, drámaíró, forgatókönyvíró Budapesten 2014. május 9-én. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Forrás: MTI Fotó

Fotós: Czimbal Gyula

A Kossuth- és József Attila-díjas író 49/49 című új regényét – amely októberben jelent meg – a New York-i magyar könyvtárban mutatták be.

A zsúfolásig megtelt helyiségben az író részleteket olvasott fel a regényből, valamint felolvasta Bartókról írt esszéjét. Temesi Ferenc elmondta: a beszélgetésen a közönség hosszú ideig ott maradt, és sok kérdést tett fel, mind a regényre vonatkozóan, mind az ő terveit illetően.

Temesi Ferenc – aki a Magyar PEN Club alelnöke, a Magyar Művészeti Akadémia tagja – elmondta: részt vesz a kedden kezdődő New York-i irodalmi fesztiválon. Két panelbeszélgetés szereplője lesz, emellett felolvassa két esszéjét, az egyik az 1968-as eseményekről szól, a másik pedig az európai identitásról.

Vincze Máté, a New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója arról tájékoztatott, hogy az európai irodalom kulturális fesztiválját negyedszer rendezik meg a városban. A fesztivált az Európai Unió országainak ottani kulturális intézetei közösen szervezik. Az Új irodalom Európából 2018 című rendezvény kedden kezdődik, három napig tart, témája a kulturális örökség és a sokszínűség, valamint a globalizáció és a migráció kihívásai.

Borítókép: Temesi Ferenc József Attila-díjas író, mûfordító, drámaíró, forgatókönyvíró Budapesten 2014. május 9-én

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!