amerikai filmakadémia

2018.12.18. 10:29

Egy magyar rövidfilm is felkerült az Oscar-rövidlistájára

A Tóth Barnabás Susotázs című Osvárt Andrea szereplésével készült alkotásáért izgulhatunk.

Budapest, 2014. december 17. Osvárt Andrea színésznõ, producer a budapesti MOM Parknál, ahol interjút adott az MTI újságírójának Zûrös olasz esküvõ címû új filmje kapcsán 2014. december 3-án. A filmet december 18-án mutatják be Magyarországon. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

Hétfő este az Amerikai Filmakadémia élő közvetítésben hirdette ki kilenc kategória rövidlistáját, amit a későbbiekben az öt Oscar-jelölt alkotásra szűkítenek majd. Bár a hazánk által nevezett Napszállta nem jutott át a rostán, a legjobb rövidfilm kategóriában Tóth Barnabás Susotázs című Osvárt Andrea szereplésével készült alkotásáért még izgulhatunk- adta hírül a hetediksor.hu.

A Barnabás által írt és rendezett Susotázs, ami két szinkrontolmács egy napját követi végig nemrégiben az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját is hazavihette, illetve a Manhattan Short Film Festival programjába is bejutott. Az Akadémia az összes többi kategóriával együtt 2019. január 22-én hirdeti majd ki a szűkített listából kikerülő öt Oscar-jelölt alkotását.

Legjobb rövidfilm:

– Caroline

– Susotázs

– Detainment

– Fauve

– Icare

– Marguerite

– May Day

– Mother

– Skin

– Wale

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!