Ünnepeink, értékeink

2019.01.09. 13:43

A Kincses Kalendárium sorvezető a léleknek

A naptárkönyvet Kárpát-medence szerte egyháziak és világiak egyaránt nagy érdeklődéssel várják és olvassák.

Huzsvár László nagybecskereki püspök, a Hitélet volt főszerkesztője és verbászi plébános hozta létre és szerkesztette a Katolikus Kincses Kalendárium első számát 1969-ben – idézi fel a Magyar Szó. Ismertetik: a Magyarországon, a Vajdaságban és Erdélyben is nagy érdeklődés övezte kiadvány szerkesztését 1985-ben az újvidéki Agapé ferences könyvkiadó vette át.

A cikk rámutat:

Ez a magyar vallási naptárpiac legterjedelmesebb (mintegy 190–256 oldalas) könyve, amely tematikailag gazdag, elmélyült tartalmakkal szolgálja az olvasót.

A kincses kalendáriumban helyet kap a nyugati, római katolikus naptár, a Gergely-naptár és a Julianus-naptár. Immár ötven esztendeje közvetíti azokat a lelki és szellemi kincseket, melyek örök érvényűek: e fél évszázadban megszámlálhatatlanul sokan olvasták a cikkeit és kaptak ösztönzést az evangélium megélésére.

 

A 2019-es kalendáriumot Harmath Károly OFM és Szabó Judit szerkesztették. A kiadványból nem maradtak ki a buzdítások a hit gyakorlására, az elmélkedések és építő jellegű tanulságos elbeszélések, ahogy a tréfa sem, hisz öröm nélkül a keresztény ember szánalomra méltó – fogalmaz a Magyar Szó írása.

Az újság internetes oldalán közölt cikk idézi Harmath Károlyt, aki úgy fogalmaz:

a múló időben kell döntenünk a múlhatatlan cél mellett.

Így megértjük, hogy miért és mire kaptuk az időt: az időtúliságra való felkészülés egyetlen és vissza nem térő alkalmára. Ebben lehet segítségünkre a Katolikus Kincses Kalendárium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!