A billentyűk mestere

2019.01.09. 11:55

Julianna Avdejeva magyar színpadra lép

A világhírű orosz zongoraművésznő szólóestjével kezdődik el január 15-én a 2019-es MVM Koncertek – A Zongora című sorozat a budapesti Müpában.

Julianna Avdejeva Moszkvában született 1985-ben, zongorázni ötéves korában kezdett el a Gnyeszin Zeneiskolában. Fiatal kora ellenére széles repertoárral rendelkezik, kritikusai körében főként Chopin műveinek interpretációjával vált elismertté, 2010-ben megnyerte a varsói Chopin-versenyt.

A művész fellépett már a Londoni Filharmonikusokkal, az Új Japán és a Hong Kongi Filharmonikusokkal, a moszkvai Csajkovszkij Szimfonikus Zenekarral, koncerteket adott a Salzburgi Fesztiválon, a londoni Wigmore Hallban és a moszkvai Csajkovszkij Teremben, turnézott az Academy of St Martin in the Fields kamarazenekarral.

A Zongora-sorozatban idén mások mellett Jevgenyij Kiszin, Grigorij Szokolov, Arkagyij Volodosz és Nyikolaj Luganszkij ad majd szólóestet.

Borítókép: Julianna Avdejeva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!