zenés

2019.01.20. 20:56

Mézgáék színpadra lépnek

A darabbal a premiert követően országos turnéra indulnak.

Bárcsak a Hufnágel Pistihez mentem volna feleségül! A sokat idézett sóhaj Mézga Géza felesége, született Rezovits Paula száját hagyta el minduntalan népszerű televíziós animációs sorozatunkban, melyen 1968-as megjelenése óta generációk nőttek fel – írja a Kultúra.

A Mézga családból most zenés színpadi változat készül Szűcs Gábor rendezésében, amelyet április 15-én mutatnak be a MOM Kultban.

A Mézga család első négy részét 1968-ban mutatták be a Magyar Televízióban, de pénzhiány miatt a gyártás félbeszakadt. Végül egy francia producer pótolta a hiányzó összeget, így 1969-ben elkészülhetett az első széria. A Pannónia Filmstúdió súlyos anyagi gondokkal küszködött, de amikor Nepp József az Animációsfilm-készítők Nemzetközi Szervezetének tagja lett, érkezett segítség a folytatáshoz.

A most aktualizált vígjátékban a Nepp József Kossuth-díjas rajzfilmrendező, a rímhányónak becézett Romhányi József és a Macskafogóval nemzetközi hírnévre szert tett Ternovszky Béla rajzfilmrendező nevével fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a karakterek.

A főbb szerepeket Magyar Attila, Bodrogi Attila, Balázs Andrea és Kokas Piroska játssza, a szövegkönyvet Deák Lőrincz Andrea írta, zenéjét Mészáros László szerezte.

A darabbal a premiert követően országos turnéra indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!