Fiataloktól a fiataloknak

2019.02.24. 07:52

Drámapályázatot hirdet a Budapest Bábszínház

A kiírás célja az ifjú drámaírók támogatása és a bábszínpadi művek megszületésének ösztönzése.

Békéscsaba, 2018. június 21. Jelenet a Vitéz László és az elátkozott malom címû elõadásból a 17. békéscsabai nemzetközi bábfesztiválon 2018. június 21-én. MTI Fotó: Lehoczky Péter

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Lehoczky Péter

A közlemény szerint a kiírás 16 és 35 év közötti fiataloknak szól abból az alkalomból, hogy a színház a következő évadban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját.

A pályázat célja a fiatal drámaírók támogatása és új bábszínpadi művek megszületésének elősegítése, amelyek kifejezetten a 13-18 éves korosztálynak szólnak, az ő problémáikat állítják a középpontba.

A pályaműveket május 31-én éjfélig lehet feltölteni a drámapályázat internetes felületén, ahol a pályázati kiírás és minden fontos tudnivaló megtalálható.

Az alkotásokat elbíráló szakmai zsűri tagjai Dobák Lívia dramaturg, Nánay István kritikus és Tasnádi István író. A pályázat győztese bruttó 650 ezer forint díjazásban részesül.

A győztes mű címét és az íróját a Budapest Bábszínház szeptember 30-án teszi közzé a honlapján.

Borítóképünk illusztráció, rajta a talán legnépszerűbb magyar bábhős, Vitéz László figurájával

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!