Siker

2019.03.04. 13:11

Az X – a rendszerből törölve című magyar filmet is díjazták a Portóban

Pálfi György Az úr hangja című sci-fijét speciális effektusaiért, Ujj Mészáros Károly thrillerét pedig forgatókönyvéért díjazták a hét végén véget ért Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon

Fotó: Pintér Leo

A Magyar Nemzeti Filmalap hétfői közlése szerint a portugál Fantasporto filmfesztivált idén 39. alkalommal rendezték meg, amelyen 54 ország filmjeit vetítették – s közülük végül két magyar alkotást is díjjal ismertek el.

Az X – A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly rendező írta. A film főszereplője Balsai Móni, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható. A thriller, amely a Filmalap támogatásával, a FocusFox Stúdió gyártásában készült, novemberben már elnyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

A filmfesztivál zsűrije a legjobb speciális effektusokért járó díjjal ismerte el Pálfi György Az Úr hangja című filmjét, amely a Filmalap támogatásával a KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült.

A fesztivál Magyar fókusz – Az új generáció címmel külön programot szentelt a magyar alkotóknak, ennek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva és a Tiszta szívvel című filmeket is – számolt be a Filmalap közleménye.

Borítókép: Balsai Móni az X – a rendszerből törölve című filmben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!