Poéták porondon

2019.03.28. 15:52

Határon túli irodalmunkat mutatja be egy új rendezvénysorozat

A MANK Galéria sorozatának első állomásán pénteken a Székelyföld című határon túli kulturális folyóirat munkájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Forrás: Shutterstock

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) új irodalmi sorozatának első rendezvényén a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztőjével, Lövétei Lázár László József Attila-díjas költővel, valamint a szerkesztők közül Fekete Vince József Attila-díjas költővel és Molnár Vilmos József Attila-díjas íróval tartanak beszélgetést a szerkesztőség munkájáról, a szerkesztés kulisszatitkairól, a folyóirat történetéről, jelen és jövőbeli terveiről – olvasható a szervezők által kiadott tájékoztatóban.

A beszélgetést követő szépirodalmi blokkban a három alkotó saját verseiből, novelláiból olvas fel.

Mint írják, a több mint ezer előfizetőt magának tudó Székelyföld kulturális folyóirat olvasmányos módon, szakmailag magas színvonalon képez hidat a magyarországi és a határon túli magyar irodalom között. Egy két éve végzett felmérés szerint a szerkesztőség az egyik legnagyobb példányszámban megjelenő határon túli kulturális folyóiratot működteti,

amelynek könnyed nyelvezete sokak számára az irodalommal való találkozást jelenti.

Fotó: Facebook / Székelyföld folyóirat

A folyóirat a magyar nyelvű irodalom teljes spektrumával foglalkozik, és kiemelten figyeli Erdély, a Vajdaság vagy éppen a Felvidék irodalmi terméseit, de jelent meg náluk már Norvégiában alkotó magyar író műve, illetve több alkalommal közöltek kizárólag román irodalmi terméseket bemutató lapszámot is.

Egyéb tematikus lapszámot is megjelentettek már: a 200. kiadásban az addigi legfontosabb szerzőik szerepeltek Bodor Ádámtól és Térey Jánostól kezdve a fiatalokig, mint Potozky László és Szálinger Balázs – írták a tájékoztatóban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!