a líra jegyében

2019.04.08. 14:42

Folyamatos tudósítást kapunk a költészet napján

Az M5 kulturális csatorna „minden lírai kilométerkőnél jelen lesz” a költészet napján, csütörtökön – mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató.

Kiemelte, hogy a csütörtökön 9 órakor kezdődő Versmaraton közös együttműködésben valósul meg a Kossuth Rádióval. Az M5 több alkalommal jelentkezik a Petőfi Irodalmi Múzeumból (PIM), ezzel párhuzamosan egy internetes stáb a fővárost járva Facebook-bejegyzésekben számol be a legizgalmasabb költészet napi megmozdulásokról.

Külhoni helyszíneket is bevonnak a költészet napi műsorokba, valamint vidéki városokból is jelentkeznek.

Mindennek az összegzése lesz majd látható az esti kulturális híradóban és az Ez itt a kérdés című műsorban. Az M5 műsorstruktúrája egész nap a költészet napjához idomul – hangsúlyozta Siklósi Beatrix.

A csatornaigazgató elmondta azt is, hogy az M5 folyamatosan hírt ad majd a HangHordozók pályázatról, a Magyar Napló Kiadó antológiájában megjelenő kortárs szövegekről, valamint azok megzenésített darabjairól.

A Versmaraton a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozata,

amelyet a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az Írott Szó Alapítvány 2010-ben indította útjára a Kossuth rádióval és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA).

A Versmaratonnak idén a PIM ad otthont április 11-én, az eseményt a HangHordozók című versmegzenésítő verseny, valamint a Szaval a suli című versmondó verseny kísérte. A Versmaratonon Az év versei 2019 antológia szerzői tizenkét órán át szavalják verseiket a PIM-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!