téltemetés augusztusban

2019.08.13. 12:37

Elkezdődött Európa legnagyobb kulturális fesztiválja

A hétfőn kezdődött, augusztus 22-ig tartó Summerfest három helyszínén ezeréves kultúrák találkoznak.

Az ország legnagyobb kulturális fesztiválját három helyszínen, Szigetszentmiklóson, Százhalombattán és Tökölön rendezik meg. A 26. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár kiemelt eseményei a százhalombattai nyitó- és záróceremónia, amely az idén először ingyenes, a mindhárom helyszínen látható Táncpanoráma-előadások, valamint az augusztus 20-ai szigetszentmiklósi és tököli gálaműsorok.

A fesztiválon koncertet ad a Csík Zenekar és a 100 Tagú Cigányzenekar is, a kísérő programok között pedig fesztiválklub, folkkocsma, görög, sváb és délszláv nemzetiségi est is lesz.

Az idei rendezvény középpontjában a busójárás és a sokácok, Kárpátalja, valamint a török márványpapír-művészet áll. A Mohácson és környékén élő, többségükben római katolikus délszlávok, a sokácok tavaszváró, téltemető népszokása, a busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján, 2012 óta pedig hungarikumnak számít.

A Summerfest különlegessége, hogy a külföldi táncosok 25 éve százhalombattai családoknál is laknak, és a fesztivál megrendezését önkéntesek segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!