jubileum

2019.11.04. 18:04

Csodás évfordulót ünnepel a Talamba ütőegyüttes

Különleges koncertre készülnek Miklósa Erikával.

Salgótarján, 2019. július 2. A Talamba ütõegyüttes a 16. Muzsikál az erdõ - Mátrai Mûvészeti Napok rendezvényen Salgótarján Eresztvény városrészében 2019. július 2-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI / Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Miklósa Erika szopránnal ad jubileumi koncertet a Talamba ütőegyüttes megalakulása huszadik évfordulója alkalmából pénteken a Müpában.

A Talamba-repertoárból megszólalnak afrikai és latin-amerikai zenék, Liszt-, Kodály- és Bartók-darabok, magyar népdalok, balkáni melódiák, valamint saját szerzemények, kortárs művek, dzsesszklasszikusok és komolyzenei átiratok is – közölték a szervezők hétfőn.

Az 1999-ben alakult csapat tagjai – V. Nagy Tamás, Grünvald László, Szitha Miklós és Zombor Levente – diákként találkoztak és barátkoztak össze a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. A profi zenészekből alakult crossover ütőegyüttes célja a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok „megbékítése” egymással, így koncertjeiken egyaránt megszólalhatnak Bach fúgái, Muszorgszkij Egy kiállítás képei című művének átirata, afrikai törzsi ritmusok vagy éppen pörgős balkáni dallamok.

A koncertek mellett kultúrmissziót is folytatnak, hiszen a kezdetektől fogva járják az országot, hogy a gyerekeket megismertessék a zenével, a hangszerekkel. Évente mintegy 20 ezer, jellemzően hátrányos helyzetű gyermekhez viszik el a zenét.

Borítókép: a Talamba a 16. Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvényén 2019. július 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!