szexuális zaklatás vádja

2019.12.09. 16:42

Szerződést bontott Gothár Péterrel a Színművészeti Egyetem

A döntésre az egyetem vezetése azután kényszerült, hogy Fekete Péter kulturális államtitkár levélben kért tájékoztatást arról, hogy milyen lépéseket kívánnak tenni, és a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium is részt vett az etikai bizottság munkájában.

A Színház-és Filmművészeti Egyetem Facebookon közölte, hogy az intézmény Etikai Bizottsága 2019. december 8-i ülésén összegezte és lezárta a Gothár Péter elleni etikai eljárást, és egyöntetű döntést hozott, melynek értelmében Gothár Péter oktatói szerződésének azonnali hatályú megszüntetését javasolja az SZFE vezetésének.

A közleményből kiderül ugyanakkor, hogy az egyetem nem vizsgálta meg, történt-e zaklatás a Gothár-ügyben, mert, mint írják: „az Etikai Bizottság nem nyomozati szerv; nem folytatott nyomozást, illetve bizonyítási eljárást, ez nem feladata és erre sem eszközzel, sem felhatalmazással nem rendelkezik. Tevékenységének célja nem az „igazságszolgáltatás”, hanem az ártalomcsökkentés”.

Mint korábban megírtuk, a budapesti Katona József Színház november közepén felbontotta a szerződést Gothár Péter rendezővel, akit ki is tiltott az intézményből, mert többször is „erkölcsi határokat átlépő módon” viselkedett több dolgozóval szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!