Iskolai verseny

2019.12.30. 12:07

Szörényi Levente: az István, a király nemzeti összetartozást indukál

Száz település mintegy 1600 kisdiákja vesz részt abban a versenyben, amelyet általános iskolásoknak hirdettek meg István, a király iskolába megy címmel. Az indulók a YouTube-ra fogják feltölteni a klasszikussá vált rockopera egy-egy jelenetét a saját előadásukban.

Budapest, 2019. augusztus 11. Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerzõ, gitáros, énekes, szövegíró az Országos Beatles Találkozón az óbudai Kobuci kertben 2019. augusztus 11-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Szörényi Levente, az István, a király című rockopera zeneszerzője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy kezdeményezésüket támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is, így reményei szerint a megméretés 2020-ban már jelenetek és szólók formájában is felkerül az online felületekre.

Mint kifejtette, a rockopera színpadra állítása általános iskolák és általános iskolások számára nem egyszerű feladat, mégis mintegy száz Kárpát-medencei település 1600 kisiskolása jelentkezett a szeptemberben meghirdetett versenyre.

A zenész hozzátette: „Úgy gondoltuk és gondoljuk ma is, hogy az István, a király egyfajta nemzeti összetartozást indukál, amit egyszerűen három és fél évtizede már nemzeti minimumnak hívunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!