emberi energiák

2020.01.28. 10:27

Hamarosan a mozikba kerül Szabó István új filmje (videó)

Február 27-től vetítik az Oscar-díjas rendező Zárójelentés című alkotását, amelyben kiváló színészek sora vonul fel.

„A Zárójelentés arról az energiáról szól, ami egy emberben van, aki tud valamit, ezt át szeretné adni, és mindig megtalálja a lehetőséget erre” – mondta Szabó István, aki kedden az M1 és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös vendége volt.

Mint kifejtette, a történet egy nyugdíjba vonult kardiológus professzorról szól, aki nehezen tud mit kezdeni magával, ezért édesanyja javaslatára körorvosi munkát vállal abban a faluban, ahol született, és ahol korábban apja és nagyapja ugyanebben az állásban dolgozott. Az orvos, akit Klaus Maria Brandauer alakít, sok mindenről másként gondolkodik, mint a helyiek, kalandjaiban részt vesz gyerekkori barátja, a falu papja is.

„Fantasztikus színészek dolgoztak velünk, Brandauer mellett Csomós Mari, Udvaros Dorottya, Szirtes Ági, Csákányi Eszter, Kerekes Éva, Eperjes Károly, Stohl András, Orosz Ákos” – emelte ki Szabó István.

A film operatőre, Koltai Lajos, aki az Oscar-díjas Mephistóban is Szabó István alkotótársa volt, elmondta: mindketten az emberi arc szerelmesei. „Csendes volt a részvételem: a film éppen úgy lett fényképezve, ahogy kellett. Nagyon szeretem az arcokat világítani, közelről láttatni, megmutatni a bennük nyugvó szépséget” – fogalmazott az operatőr.

Mint a műsorban elhangzott, januárban újraindul Szabó István filmjeinek amerikai moziforgalmazása. A Mephisto, a Bizalom és a Redl ezredes frissen felújított változatát a Film Forum moziban vetítik New Yorkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!