Koncert

2020.02.17. 09:11

Nino Machaidze lép fel az Erkel Színházban (videó)

Először jár Magyarországon a grúz szoprán, akit február 22-én, az Opera ünnepi műsorának sztárvendégeként láthat a közönség.

Rolando Villazon (R), in the role of Romeo, and Nino Machaidze, in the role of Juliette, perform during the rehearsal of Charles Gounod's Opera 'Romeo et Juliette' directed by US Barlett Sher on July 28, 2008 in Salzburg. The Salzburg Festival runs until August 31. AFP PHOTO SCHAADFOTO (Photo by STR / SCHAADFOTO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: STR

Nino Machaidze többek közt A szicíliai vecsernye, a Ruszalka, a Bohémélet és a Rómeó és Júlia egy-egy áriáját adja elő.

Az est programjában, amely több műrészlettel is utal az intézmény aktuális Keresztény Évadának tematikájára, az Opera együttesei és szólistái is közreműködnek Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényletével

- közölte a dalszínház.

Boncsér Gergely és Kálmándy Mihály A lombardok, a Bánk bán és a Tosca egy-egy áriáját adják elő, az Opera Énekkar az Otello Tűzkarában és a Mefistofele Prológjában működik közre. A Magyar Nemzeti Balett Haydn A teremtés című oratóriumának nyitányára Rujsz Edit, ifjabb Johan Strauss Éljen a magyar! című polkájára pedig Venekei Marianna koreográfiáját mutatja be, de részletek láthatók A diótörőből is.

A balettszámokban közreműködik Melnyik Tatjana, Leblanc Gergely, Majoros Balázs, Carulla Leon Jessica, Felméry Lili, Pokhodnykh Ellina, Balázsi Gergő Ármin és Tyimofejev Dmitrij, valamint a Magyar Nemzeti Balett tánckara. Ugyancsak fellépnek a gálán a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, akik Mráz Kornélia és Vetési Adrienn koreográfiáit táncolják. A gála zárásaként a Mefistofele-részlet hangzik el hangversenyszerűen.

A műsort Almási-Tóth András művészeti igazgató és Solymosi Tamás balettigazgató állítja színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!