március 5. és 8. között

2020.02.22. 13:23

Ötven kiállító vesz részt az Art and Antique művészeti vásáron

Az antiktól a kortársig a magyarországi műkincspiac szinte minden szegmense bemutatkozik.

Csaknem ötven galéria, műgyűjtemény és egyéb kiállító vesz részt a 2. Art and Antique kiállítás és vásáron a Millenáris Park B épületében.

A művészeti seregszemle kínálatában szinte minden megtalálható lesz; festmények és grafikák mellett bútor, csillár, ékszer, numizmatika, óra, papírrégiség, porcelán és kerámia, ritkaság-szőnyeg, textíliák, vallási tárgyak is felbukkannak majd a kínálatban

- közölték a szervezők.

Az esemény kiemelt résztvevője az idén százéves BÁV, amelynek szakemberei több előadáson és kerekasztal-beszélgetésben vesznek majd részt a kiállítás ideje alatt.

Az Art and Antique neves kortárs galériák kínálatával bővül, mások mellett az acb, a Faur Zsófi, a Godot, az Inda, a Viltin és a Vintage Galéria is kiállít majd.

A szervezők beszámolója szerint a tavalyi kiállításon nagy sikert aratott Szőke Gábor Miklós gigantikus arany oroszlánja; az extrém méretű alkotásairól, extravagáns stílusáról ismert művész ezúttal is különleges szoborral várja a helyszínre látogatókat a Makláry Fine Arts Galéria képviseletében.

Hangsúlyozták, hogy

a rendezvény nem csupán a műgyűjtőket és a vásárlókat szeretné megszólítani, hanem olyan érdeklődőket is szívesen látnak, akik szeretnének közelebb kerülni a műtárgyak és a műgyűjtés világához.

A kiállítás programját ezért előadások, kerekasztal-beszélgetések és tárlatvezetések színesítik, a művészeti iskolásokat pedig nyolc alkalommal induló vezetésre várja Antalffy Péter művészettörténész.

Idén a beteg gyermekek különleges kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt támogatja a kiállítással párhuzamosan zajló jótékonysági online aukció. Az elárverezett tárgyakat a galériák ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!