Járvány

2020.04.24. 13:47

Most online lehet jelentkezni a Magyar Állami Operaház Gyermekkarába

Jó hallású, tiszta énekhangú gyerekeket várnak.

Forrás: Pályi Zsófia

Fotó: Zsofia Palyi

A Magyar Állami Operaház Gyermekkara 50 éve működik jelenlegi formájában, az ország elsőrangú zenei csapata, ahová óriási kitüntetés bekerülni.

Az Operaház szeretettel várja azoknak a – magyarul folyékonyan beszélő – gyermekeknek a jelentkezését, akik szeretnének a Magyar Állami Operaház Gyermekkarában énekelni: jó hallással, tiszta énekhanggal rendelkeznek.

Akik 2020 szeptemberében első osztályosok lesznek, azok már a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának bázisiskolájában, a Deák Diák Általános Iskola első évfolyamán kezdhetik meg általános iskolai tanulmányaikat. A 2020/2021-es tanévtől felmenő rendszerben ez az iskola is bázisintézménye lesz az Opera Gyermekkarának. (A kartermi próbák – 3. osztálytól – továbbra is a VI. kerületi Erkel Ferenc Általános Iskolában lesznek.)

Az operai munkába 3. osztálytól kapcsolódnak be a gyerekek. Az első két év a felkészülés szakasza, amelyet a bázisiskolában kapnak meg.

Az iskoláról további információ az intézmény honlapján és Facebook-oldalán található.

A Gyermekkarba történő felvétel feltételei:

- a tanulmányi eredmény és magatartás legalább ’jó’ (4);

- nagy teherbírás;

- tiszta énekhang, jó ritmuskészség;

- az életkornak megfelelő zeneelméleti tudás;

- budapesti vagy Budapest környéki lakás és megoldott bejárás

A felvételi meghallgatás a kialakult veszélyhelyzet miatt elektronikus formában történik. A részletekről pontos információt a jelentkezés beadását követő visszaigazoló levélben küldenek.

A jelentkezési lapok letölthetők itt, a kitöltött jelentkezési lapokat az alábbi e-mailcímre várják: [email protected] (Tárgy: Jelentkezés az Opera Gyermekkarába)

Jelentkezési határidő: 2020. április 30.

A meghallgatás anyaga:

1-2. osztály:

- 4-5 gyermekdal vagy népdal tiszta éneklése;

- hallásvizsgálat adott hangok, hangközök visszaéneklésével;

- rövid dallam visszaéneklése;

- rövid ritmus visszatapsolása;

- egy rövid vers vagy mondóka elmondása

3. osztálytól:

- 4-5 népdal vagy (felsőbb osztályban) klasszikus dal tiszta éneklése;

- hangközök és dallam visszaéneklése;

- ritmus visszatapsolása (korosztálytól függő nehézséggel);

- elméleti anyag ismerete (hangközök, hangsorok, hangnemek, ritmusképletek)

Amennyiben az énekhang és egyéb képességek szerint a gyermek megfelel az elvárásoknak, de elméleti tudása hiányos, pótolnia kell azt a további felkészülés zökkenőmentessége érdekében – írja a közlemény.

További információ:

Magyar Állami Operaház: Mencser Éva (felsőbb évfolyamosok)e-mail: men[email protected], [email protected] telefon: + 36 70 686 56 72

Deák Diák Általános Iskola: Dombovári Éva (leendő 1. osztályosok)e-mail: [email protected] telefon: + 36 1 333 5390, +36 20 262 4550

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!