Járvány

2020.04.03. 16:07

Részleteket mutatnak be online a Győri Balett GisL című előadásából

A premier eredeti időpontjában, pénteken 19.30-kor extra összeállítást tesznek közzé a Győri Balett hivatalos Facebook-oldalán.

Gyõr, 2019. november 8. A Gyõri Balett Anna Karenina címû elõadásának próbája a Gyõri Nemzeti Színházban 2019.november 7-én. A darabot november 8-án mutatják be Velekei László rendezésében. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Összeállítás látható pénteken a Győri Balett hivatalos Facebook-oldalán a GisL című produkcióból, amely az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóelőadása lett volna.

A premier eredeti időpontjában, pénteken 19.30-kor extra összeállítást tesznek közzé a Győri Balett hivatalos Facebook-oldalán: Kiss János igazgató köszöntőjével a GisL szereplői otthonukból egy-egy részletet adnak elő Velekei László koreográfiájából.

A balett bemutatója Lajkó Félix zenéjével a Müpa szervezésében, a Győri Balett és a Fonó Budai Zeneház közös programjaként valósult volna meg a 40 éves BTF nyitóelőadásaként.

A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe – amelyet a Győri Balett produkciójában Herkovics Eszter Adria táncol – minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot.

A szervezők március 28-án jelentették be, hogy elmarad az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál. Hozzátették ugyanakkor, hogy mindent megtesznek azért, hogy a jubileumi fesztivál tervezett programjából minél több produkció eljuthasson majd a közönséghez a későbbiekben.

Borítókép: illusztráció / A Győri Balett Anna Karenina című előadásának próbája a Győri Nemzeti Színházban 2019.november 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!