Járvány

2020.05.27. 09:51

Újra látogathatók Pompei romjai

Majdnem három hónap után léptek ismét látogatók a pompeji régészeti park területére, ahol kötelező a szájmaszk viselete és a távolságtartás. Hasonló óvintézkedésekkel nyit újra a római Colosseum június elsején.

People wearing a face mask visit the archeological site of Pompeii on May 26, 2020, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. - Italy's world-famous archeological site Pompeii reopened to the public on May 26,bBut with foreign tourists still prohibited from travel to Italy until June, the site that attracted just under 4 million visitors in 2019 is hoping that for now, Italian tourists can make up at least a fraction of the difference. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

A pompeji romváros vonzó belépődíjjal nyitotta meg újra kapuit kedden. A látogatók visszatérését ünnepelve a jegyek árát 5 euróra csökkentették, hogy ösztönözzék a helyi turizmust, amíg a külföldiek nem tudnak visszatérni a Nápoly szomszédságában levő régészeti parkba.

A járvány diktálta óvintézkedések miatt negyedóránként engedik be a látogatók csoportjait, egyszerre legfeljebb negyven főt. A park egész területén kötelező a szájmaszk viselete és a legalább egyméteres távolságtartás. Az első látogatóknak kedden rendkívüli élményben volt részük, majdnem teljesen egyedül járhatták be a város romjait.

A római Colosseumot és az ókori amfiteátrumot övező régészeti parkot hétfőn nyitják meg. Itt is kötelezővé tették az online időpontfoglalást: negyedóránként engedik be a látogatókat kisebb csoportokban. A Colosseumot egyenlőre csak a kijelölt útvonalon lehet majd bejárni.

A nyitvatartás folyamatos lesz délelőtt fél tíztől este negyed nyolcig, hogy minél többen be tudjanak jutni.

A Colosseum mellett ismét látogatható lesz a Forum romanum és a Palatinus-domb régészeti területe. Egyedül a Domus Aurea palotát nem nyitják még újra.

Az évi több mint hétmillió látogatóval – a párizsi Louvre után – Európa második leglátogatottabb múzeumának számító Colosseum az idén sem akarja teljesen elveszíteni látogatóit. A külföldről és Olaszország más részéről érkező turistákra várva Róma lakosait igyekszik csalogatni féláron kínált délutáni jegy bevezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!