komolyzene

2020.06.13. 10:24

Kilenc bérletet kínál a MÁV Szimfonikus Zenekar a következő évadra

Többek között Beethoven és Kodály művei is a repertoáron lesznek.

Kilenc bérletet kínál a MÁV Szimfonikus Zenekar a 2020/2021-es évadra, a koncerteknek a Művészetek Palotája, a Zeneakadémia, az Olasz Kultúrintézet, a Festetics Palota és a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont.

Az eddigi bérletesek június 15-től online újíthatják meg bérleteiket a zenekar weboldalán, a személyes újításra és új bérletek vásárlására augusztus végén lesz lehetőség – közölte a zenekar. A zenekar a bérletes estek mellett több hazai és külföldi bérleten kívüli előadást tervez, valamint folytatódnak a családi koncertek is.

Második szezonját kezdi a zenekarral Daniel Boico vezető karmester és művészeti vezető, akit hét alkalommal láthat a közönség a zenekar élén a szezonban, mellette Takács-Nagy Gábor, Kesselyák Gergely és Csaba Péter állandó vendégkarmester is több alkalommal dirigálja az együttest.

A 2020-as év az ünnep éve, hiszen a zenekart 1945-ben alapította Varga László, a MÁV akkori vezérigazgatója. Az ünnepi évadban több volt vezető karmester, mások mellett Gál Tamás és Kollár Imre is vezényli az együttest.

A repertoáron szerepel Beethoven Missa Solemnis című műve, amelyet a Szőke Tibor Mesterbérlet első előadásaként mutatnak be 2021 januárjában Kovács János vezényletével. Maxim Vengerov hegedűművész és Takács-Nagy Gábor a mesterbérlet februári előadásában lép színpadra, 2021 tavaszán pedig Bogányi Gergely zongoraművészt is hallhatja a Müpa közönsége.

Május 25-én, a Bartók Béla születésének 140. évfordulójára rendezett ünnepi gálakoncerten Pinchas Zukerman hegedű- és brácsaművész lesz a vendég, aki a hangverseny elején Amanda Forsyth gordonkaművész közreműködésével adja elő Kodály Zoltán Duóját hegedűre és csellóra. A hangversenyt Takács-Nagy Gábor vezényli.

A Zeneakadémián az együttes vendége lesz mások mellett Ránki Dezső zongoraművész, Szabadi Vilmos hegedűművész, Jean-Efflam Bavouzet zongoraművész és Gustav Rivinius gordonkaművész.

A Festetics-bérlet szezonvégi előadásában a tizenkét éves Kelemen Gáspár hegedűs lép fel.

Borítókép: Martina Filjak zongorázik és Mladen Tarbuk vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart a Bartók Plusz Operafesztivál nyitóhangversenyén a Miskolci Nemzeti Színházban 2014. június 13-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!