nemzeti értékeink

2020.06.11. 18:00

Megújult a Magyarság keresztje Alsóperén

A megújult kereszt emlékeztessen nemzeti értékeink, köztük az erdők közös megóvásának szükségességére! – mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára a csütörtöki Veszprém megyei ünnepségen.

Olaszfalu, 2020. június 11. A nemzeti összetartozás napja alkalmából felújított Magyarság Keresztje a Veszprém megyei Olaszfaluhoz tartozó Alsóperén 2020. június 11-én. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Szentpéteri Sándor szerint a kereszt

küldetése, hogy a természetvédelemre és a hazaszeretetre emlékeztesse a magyarokat.

Az Agrárminisztérium irányítása alá tartozó cégcsoport évente mintegy 4 milliárd forintot fordít az erdők infrastruktúrájának működtetésére, fenntartására. Jelenleg 22 milliárd forint értékben zajlanak az állami erdőkben ökoturisztikai fejlesztések – közölte.

Mindez jól mutatja, hogy

ez elmúlt években átértékelődött az erdők szerepe, kiemelten fontos szemponttá vált, hogy erdeink a köz javát szolgálják

- húzta alá.

A Verga Zrt. az elmúlt években felújította a Nádasdy-arborétumot, új vadászházat épített, kialakította a Példaképek Emlékparkját és a Szent Imre Kápolnában helyezte el a Magyar Királyi Királyszállási erdőigazgatóság erdészei által 1938-ban készíttetett harangot – mondta Szentpéteri Sándor.

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a nemzeti összetartozás napja alkalmából felújított Magyarság Keresztjének megáldása alkalmából rendezett ünnepségen a Veszprém megyei Olaszfaluhoz tartozó Alsóperén 2020. június 11-én.
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a kereszt azt szimbolizálja, hogy a trianoni diktátummal nem lehetett megfosztani a magyarokat a magyarságtudattól, az összetartozás érzése száz év után is erős.

A kormány szándéka, hogy

„ne feledjük Trianont”, hiszen minden magyar felelős minden magyarért,

a kereszt ezt az összetartozást hirdeti – közölte.

Borítókép: A nemzeti összetartozás napja alkalmából felújított Magyarság Keresztje a Veszprém megyei Olaszfaluhoz tartozó Alsóperén 2020. június 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!