legyen tánc!

2020.07.01. 08:48

Tizenhárom előadást válogattak be a 4. Infinite Dance Festivalra (videó)

A kétévente megszervezett táncművészeti fesztivál beindítását a Szigligeti Színház azért kezdeményezte, hogy egyrészt színesítse a Sebes-Körös-parti Nagyvárad kulturális kínálatát, másrészt hogy a néptáncot, valamint a kortárs táncművészeti irányzatokat és alkotókat megismertesse a nagyközönséggel.

Budapest, 2019. november 4. A fennállásának 10. évfordulóját ünneplõ Duda Éva Társulat Wonderland címû táncelõadásának próbája a Trafó Kortárs Mûvészetek Házában 2019. november 3-án. A darabot november 4-én mutatják be. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Tizenhárom előadást válogattak be a nagyváradi 4. Infinite Dance Festivalra, a tánc- és összeművészeti fesztivált várhatóan október 21. és 25. között rendezik meg a partiumi városban – közölték a szervezők.

A Szigligeti Színház által szervezett seregszemle öt napja alatt 13 előadást tekinthet meg a közönség, amennyiben az őszi járványügyi intézkedések ezt megengedik. A fesztivál programjába bekerült előadásokat nyílt pályázati felhívás útján, csaknem hatvan nevezés közül választotta ki a szervezők által felkért nemzetközi kuratórium, amelynek tagja volt Jakobovits Márta keramikusművész, Lőrincz Katalin táncművész-pedagógus, valamint Vava Stefanescu koreográfus, a Bukaresti Nemzeti Táncközpont menedzsere.

A válogatásba bekerült előadások között van a Twins (Frenák Pál Társulat), a Noir (TranzDanz/Kovács Gerzson Péter Társulata), a Nihil Sine Deo (Contemporary Creative Dreamers), az AfterEverAfter (Oberfrank Réka, Horváth Nóra), a Kelly (Raubinek Lili), a Singing Bodies Trilogy (Indie Box), a Wonderland (Duda Éva Társulat), a Folkamenco (FlamenCorazonArte), A tizedik vőlegény (Duna Táncműhely), az Awakening (Létra Kulturális Egyesület), a Kis esti vakság (Pataki Klári Társulat), a sorrynotsorry (Ádám Anna) és a János vitéz (Miskolci Balett).

Borítókép: A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Duda Éva Társulat Wonderland című táncelőadásának próbája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!