Augusztusban

2020.07.04. 14:10

Több mint félszáz program várja az érdeklődőket a Zempléni Fesztiválon

Komolyzenei hangversenyek, színházi és irodalmi estek, dzsesszkoncertek, kirándulások, kiállítások, valamint családi és gasztronómiai programok is lesznek augusztus 14. és 23. között.

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett egy tucat más zempléni település szabadtéri helyszínei és műemlékei adnak otthont a szólisták, népszerű együttesek produkcióinak – közölték a fesztivál szervezői.

A látogatók a rendezvényekhez kapcsolódóan több mint egy tucat pincészet borait is megkóstolhatják.

Augusztus 14-én, a fesztivál nyitónapján fellép a Budafoki Dohnányi Zenekar, az est szólistája Balogh József zongoraművész, karmestere pedig a fesztivál művészeti vezetője, Hollerung Gábor lesz. Műsoron Beethoven Egmont-nyitánya, a III. c-moll zongoraverseny és Dvorák VIII. szimfóniája szerepel.

Augusztus 15-én a Dohnányi Zenekar Szerencsre utazik, ahol bécsi klasszikusok, Haydn, Mozart és Beethoven egy-egy kompozíciója csendül fel. Ugyanaznap Sátoraljaújhelyen este 7-kor Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestra kíséretével lép színpadra.

Augusztus 16-án, vasárnap a cirkuszművészet kedvelőit várják Tokajba: a Paulay Ede Színházban az Illúzió Mesterei lépnek fel, például Hajnóczy Soma és Nagy Molnár Dávid bűvész.

Másnap este a Tokaj Fesztiválkatlan Teátrumában Tompos Kátya, Takács Nikolas és a Jazzical Trió zenél. Augusztus 17-én és 18-án Sátoraljaújhely-Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeumában és Tokajban a Paulay Ede Színházban Mácsai Pál és Lukács Miklós Örkény István novelláiból összeállított estjét mutatja be Az élet értelme – Egypercesek száz percben címmel.

Augusztus 19-én Trianon 100. évfordulójára emlékezve a Lavotta Kamarazenekar az elszakított területek egy-egy magyar zeneszerzőjének műveiből ad elő a sátoraljaújhelyi Városháza udvarán. A Tokaj Fesztiválkatlanban pedig Feke Pál és társulata az István, a király rockopera koncertváltozatát viszi színre.

Augusztus 21-én az Egy nap Mádon rendezvénysorozat keretében a református templomban az Ábrahám Consort és Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő ad koncertet Bach műveiből. Este a Demetervin Pincészet udvarán Nincsen más ebben a dalban címmel Cseh Tamás-estet tartanak, Bereményi Géza és a Vodku fiai közreműködésével. Sátoraljaújhelyen, a Városháza udvarárán pedig a Liszt Ferenc Kamarazenekar muzsikál.

Augusztus 22-én folytatódik a hagyományos A megérthető zene sorozat, amelyben Hollerung Gábor karmesteri magyarázataival, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, a Budafoki Dohnányi Zenekar és neves szólisták közreműködésével Händel Messiás című oratóriumának részleteivel ismerkedhet meg a közönség. Este a Tokaj Fesztiválkatlanban Rúzsa Magdi lép fel.

Augusztus 23-án a fesztivál záróhangversenye Mozart Don Giovanni című operájának Hábetler András rendező által újragondolt változata lesz az SRK Wáberer Sportcentrumban a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, vezényel Guido Mancusi.

A kiemelt nagyprogramokon kívül több kamarakoncert és gyerekprogram is várja az érdeklődőket. A fesztiválon több egyéni tárlat mellett a sárospataki képzőművészekből álló P'Art művészcsoport, gyűjteményes kiállítással mutatkozik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!