Közös nyelven zenélünk

2020.07.03. 12:49

Új évadában kilép a határokon túlra a Virtuózok

A Virtuózok hatodik évada a Visegrádi Négyek tagállamai, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Szerbia tehetségeit is bemutatja – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

A nézők szavazatai alapján győztesnek megválasztott TanBorEn Trio a közmédia Kamara Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorának fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2019. június 7-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Virtuózok idei műsorfolyama kilép a határokon túlra és öt ország versenyzőit várja mondta el a műsorban Balázs-Piri Soma zongorista, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztese, aki Boros Misi zongoristával együtt kiérdemelte a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjat is.

Balázs-Piri Soma hozzátette: missziójuknak tekintik, hogy a klasszikus zenét minél több emberhez eljuttassák.

A Virtuózok nagy alkalom lehet minden fiatal muzsikusnak, hogy megmutassa magát, veszíteni nem lehet, ellenben sok tapasztalatot lehet szerezni

hangsúlyozta.

Felidézte, hogy a tehetségkutatónak köszönhetően a magyar nagykövetség meghívására adhattak tavaly egész estés koncertet a dohai Katara Operaházban.

A műsor mottója Közös nyelven zenélünk sokat elárul, és nagy élményt jelent majd, hogy a V4 országok és Szerbia is megmutathatja tehetségeit mutatott rá Boros Misi, hozzáfűzve: remélhetőleg sok nevezés érkezik majd, hiszen rengeteg tehetség él ezekben az országokban, emellett Chopin és Liszt szülőhazáiból sok zongorista kell, hogy jelentkezzen.

A Virtuózok jelentőségét többek között abban látja, hogy

az első évad után 14 százalékkal többen jelentkeztek zeneiskolába, sokan elkezdtek zenélni, a családok együtt nézték a műsort, így ez családösszetartó eseményt is jelentett.

A Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjról elmondta, hogy a klasszikus zenét képviselni külföldön és hazánkban nagy megtiszteltetés, és rendkívüli dolog ilyen fiatalon.

A Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk című műsorfolyam az öt ország főbb tévécsatornáin futó párhuzamos közvetítéseken mutatja be a versenyzőket.

A jelentkezési korhatár a zenész szólistáknál 18 év, az énekeseknél 20 év lesz.

Az idei sorozatban a résztvevő nemzeteket egy-egy zsűritag képviseli majd. A jelentkezéseket július 19-ig várják a jelentkezes.virtuozok.hu oldalon.

Borítókép: a nézők szavazatai alapján győztesnek megválasztott TanBorEn Trio a közmédia Kamara Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorának fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2019. június 7-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!