élő hagyomány

2020.08.29. 10:31

Hetedjére tartják meg a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját

Az egész napos forgatagon ott lesznek a mintegy fél évszázada működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei.

Fotós: Oláh Tibor

Fotós: Oláh Tibor

A Hagyományok Háza szeptember 5-én rendezi meg a VII. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját Zalaegerszegen. A Göcseji Falumúzeumban négy portán tizenkét zenekar muzsikál, lesz tánc- és énektanítás, a zenészek szakmai programon is rész vesznek.

A rendezvény lehetőséget biztosít a kötetlen baráti együttlétre, az ismerkedésre, szakmai eszmecserére a táncházzenészek számára, miközben a nagyközönség is betekintést nyerhet tevékenységükbe – közölte a Hagyományok Háza.

Mint írták, az egész napos forgatagon ott lesznek a mintegy fél évszázada működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei.

Szeptember 5-én a skanzen épületei életre kelnek, négy helyszínen meghívott zenekarok és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek lesznek láthatók és hallhatók.

Fellép többek között a Góbé zenekar, a PásztorHóra vagy az Üsztürü zenekar. A muzsikaszó mellett kézműveskedéssel, énektanítással, kézműves vásárral és a Fabatka porta népi játszóterével várják az érdeklődőket, családokat.

A műsor 17 órakor gálaműsorral zárul, amelyen fellép a Sarjú Banda, a Komári pulyák és a bécsi Délibáb Táncegyüttes.

Az ingyenes programot a járványügyi korlátozások betartása mellett rendezik meg, legfeljebb ötszáz résztvevővel. Bővebb információ a hagyomanyokhaza.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!