augusztus 20.

2020.08.18. 12:56

Szent István-búcsút tartanak csütörtökön Mátraverebély-Szentkúton

Szent István ünnepén egykori szenvedélybetegek tesznek tanúságtételt, vasárnap pedig motoros körmenetet tartanak a nemzeti kegyhelyen.

Mátraverebély-Szentkút, 2016. május 11. Az Új Széchenyi Terv keretében 2015-ben megújult Nemzeti Kegyhely külső liturgikus tere és szabadtéri oltára. Az oltár mozaikkompozíciója Marko Ivan szlovén származású festő- és mozaikművész, jezsuita szerzetes 2014-ben készült alkotása. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Szentmisét és körmenetet tartanak csütörtökön, Szent István ünnepén a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen; a Nógrád megyei búcsújáróhelyen vasárnap lesz a motorosok zarándoklata.

Kerekes-Dancsok Regina sajtófőnök az MTI-nek elmondta: Szent István ünnepén egykori szenvedélybetegek tesznek tanúságtételt. A katekézist Krizsán Zoltán atya, a nagymisét pedig Berhidai Piusz ferences provinciális tartja.

Vasárnap motorosok zarándokolnak el a nemzeti kegyhelyre. A katekézist Portik-Lukács Lóránd szécsényi ferences házfőnök, a nagymisét Balla Barnabás pálos atya tartja, mindketten motorosok.

Csütörtökön 11 órától ünnepi szentmisét és körmenetet, vasárnap ugyancsak 11 órától ünnepi szentmisét és motoros körmenetet tartanak.

Borítókép: Az Új Széchenyi Terv keretében 2015-ben megújult Nemzeti Kegyhely külső liturgikus tere és szabadtéri oltára 2016. május 11-én. Az oltár mozaikkompozíciója Marko Ivan szlovén származású festő- és mozaikművész, jezsuita szerzetes 2014-ben készült alkotása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!