Ország-világ

2020.08.31. 21:07

Születésnapi sorozattal indítja a Fonó 25. jubileumi évadát

A három tematikus napon a múltból táplálkozó, de a jövőbe mutató, válogatott koncertekkel készülnek a szervezők.

Fotós: Illyés Tibor

Fotós: Illyés Tibor

Az idén 25 éves Fonó különleges jubileumi válogatással indítja útjára az évadot szeptember 16. és 19. között; a Fonó25 Folkfőváros elnevezésű születésnapi programsorozaton tizenhárom koncert várja az érdeklődőket.

A Fonó25 Folkfőváros születésnapi sorozat egyfajta mixe a zeneház több kedvelt programjának – közölték a szervezők hétfőn. Négy nap alatt 13 koncert, 4 táncház, több mint 50 fellépő szórakoztatja a közönséget.

Hagyományosan a Fonó Szerda táncházzal kezdődik a sorozat, amelyen Szalonna és Bandája muzsikál, de minden este hajnalig tartó táncház várja az érdeklődőket. Mint írják, a három tematikus napon a múltból táplálkozó, de a jövőbe mutató, válogatott koncertekkel készülnek a szervezők: szeptember 17-én a Kamara Selection napján kamara produkciók szórakoztatják a közönséget, fellép többek között Bojta Zsuzsanna & ZitheRandom, valamint a Szlama László és Bergics András Duó.

Szeptember 18-án a Duo Selection napján, duó felállások koncerteznek. A fellépők között van Borbély Mihály és Dresch Mihály, a Branka Trió, Porteleki László és Porteleki Áron, Herczku Ági és Nikola Parov, valamint Szokolay Dongó Balázs és Geröly Tamás.

A Fonó Selection napján, szeptember 19-én pedig nagykoncertek szerepelnek a programban: Balogh Kálmán és Lukács Miklós, valamint Karaván Família és barátai szórakoztatják a közönséget.

A koncerteket követő táncházakon a Szászcsávási zenekar és a Csángálló muzsikál, de lesz születésnapi torta is.

A Fonó25 Folkfőváros részletes programja a fono.hu oldalon érhető el.

Borítókép: Jámbor István, Mezei Ferenc és Csányi Sándor (b-j), az idén Népművészet Mestere díjjal kitüntetett Szászcsávási Zenekar tagjai a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóján a szentendrei Skanzenben 2016. szeptember 3-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!