különleges élmény

2020.09.29. 19:25

Két koncerttel is várja a Müpa a jazz szerelmeseit

Szeptember 30-án az egyik legnépszerűbb magyar jazz-zenekar, a Balázs Elemér Group lép fel, míg október 7-én a Gadó Gábor Quintet ad koncertet.

A kétszeres Fonogram-díjas jazzdobos, Balázs Elemér együttese a 2007-es Early Music album anyagát hozza el szeptember 30-án újra a közönségnek, a lemezen eredetileg is hallható katalán énekesnő, Nuria Rial közreműködésével. Az est másik különleges vendége a zenekarral egyidős ifj. Balázs Elemér lesz, aki édesapjához hasonlóan remek rögtönzőkészséggel megáldott zenész – írja a Müpa az MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye.

Gadó Gábor jazzgitáros közel 30 éves pályafutását több jelentős elismeréssel díjazták Magyarországon és külföldön is, többek között 2003-ban a francia L'Académie du Jazz neki ítélte az év európai jazzművészének járó Bobby Jaspar-életműdíjat. Az évek óta Franciaországban élő zenész magyarországi kvintettje már hosszabb ideje együtt muzsikál, ám ez lesz az első alkalom, hogy ez a felállás – Gadó Gábor mellett Ávéd János, Bacsó Kristóf, Horváth Balázs és Halmos András – hallható lesz a Müpában – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!