jelentkezz

2020.12.19. 13:00

Alkotói pályázatot hirdet a MOME és a LEGO

A MOME hallgatói mellett minden „LEGO-rajongó felnőtt” jelentkezhet, hogy megalkossa a legszínesebb, legkreatívabb vagy éppen a legelgondolkodtatóbb mozaikképet.

Alkotói pályázatot hirdet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a LEGO Hungária Kft. az egyetem hallgatói és a nagyközönség számára. A Talent Awards díjra LEGO kockákból készült mozaikképekkel nevezhetnek a pályázók – közölte az egyetem.

A közlemény szerint a LEGO Hungária Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködési megállapodást kötött, ennek keretében hirdették meg az alkotói pályázatot, amelyre a MOME hallgatói mellett minden „LEGO-rajongó felnőtt” jelentkezhet, hogy megalkossa a legszínesebb, legkreatívabb vagy éppen a legelgondolkodtatóbb mozaikképet.

A MOME hallgatói a LEGO Art készletek újragondolásával és egy LEGO-mozaikkép megtervezésével vehetnek részt az alkotói pályázaton, a nagyközönség pedig saját LEGO-kockáiból létrehozott mozaikalkotással pályázhat a díjra.

A közlemény szerint a nevezés a MOME hallgatói számára 2020 decemberében, míg a nagyközönség számára 2021 januárjában indul, és február végéig lehet beküldeni az alkotások terveit, illetve fotókat. A zsűri által kiválasztott legjobb alkotások a nyilvánosság számára is megtekinthetők lesznek.

A nevezés további részletei a MOME weboldalán (https://mome.hu/hu/talentawards) és a LEGO Facebook oldalán lesznek elérhetőek.

„Ez a pályázat még csak a kezdet, mindkét fél elkötelezett abban, hogy a hosszú távú együttműködés során – a dizájn iránti szenvedélyük és a LEGO játékrendszer összekapcsolása révén – az egyetem falain belül és a nyilvánosság számára is számtalan színes, kreatív és találékony ötlet keljen életre” – írják a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!