online esemény

2021.01.13. 13:30

Világosan a homályt – Mészöly-estre készül a Várkert Irodalom

A Mészöly-centenáriummal indítja irodalmi szezonját a Várkert Irodalom Aposztróf sorozata, „Világosan a homályt” címmel, január 19-én este 7 órakor.

Január 19-én lesz 100 éve, hogy megszületett Mészöly Miklós Kossuth-díjas író – olvasható a Várkert Bazár közleményében.

A Mészöly-centenáriummal indítja irodalmi szezonját a Várkert Irodalom Aposztróf sorozata ezen a napon. A januári esten Mészöly Miklós élete, munkássága, és Polcz Alaine-nel kötött 53 évnyi házassága is megelevenedik irodalmi művek, levelek tükrében.

„Ilyen szép emberpárt még sohasem láttam”

– mondta róluk Örkény István.

Mészöly hatalmas életművének – ideértve szépprózai, drámai, lírai alkotásokat ugyanúgy, mint bölcseleti, vagy irodalmi értekező prózáját – meghatározó jelentősége van mindazon irányzatok és iskolák létrejöttében, amelyek a II. világháború befejezésétől a második ezredfordulóig tartó korszak magyar szellemi életét meghatározták és jellemezték.

Az irodalmi esten online stream-en keresztül lehet részt venni. A bejelentkezéshez jegyek online jegypénztárban válthatók. Fontos technikai információ, hogy ajándékozni nem lehet jegyet, mert az elérés személyes fiókon keresztül biztosított annak, aki azt megváltotta.

Közreműködnek: Rujder Vivien és Adorjáni Bálint színművészek, Kukorelly Endre író, Surányi András filmrendező, Juhász Anna irodalmár.

„Világosan a homályt.

Szándéktalanabbul, mint lehet.

Keskenyebben, mint a pillanat.

Kívülről nézd,

hogyan tépik szét –

széttépve magad.”

(Mészöly Miklós: Ars poetica)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!