a szeretet jegyében

2021.02.03. 13:56

Különleges házi koncertre készül a Kaláka együttes

A február 14-én 18 órakor kezdődő házi muzsikálást élőben, az együttes FB oldalán is követhetik majd az érdeklődők.

Kapolcs, 2020. október 2. A megosztott Kossuth-díjjal idén másodszor kitüntetett Kaláka együttes tagjai, Gryllus Dániel, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos és Becze Gábor előadóművészek (b-j) Kapolcson, a Kaláka udvarban 2020. október 2-án. MTI/Cseke Csilla

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

Február 14-én rendhagyó Valentin-napi ajándékkal örvendezteti meg rajongóit a Kaláka. Nagy Családi Kaláka – a Kárpátoktól a Csendes-óceánig a szeretet jegyében címmel 18 órától házi muzsikálásra jönnek össze a zenekar tagjai, melyet élőben az együttes FB oldalán is követhetnek az érdeklődők.

A szokottnál hosszabb cím némi magyarázatra szorul. „Családi” koncert, hiszen minden korosztályt érinthet, felnőtteknek szóló komoly és vidám versek mellett ismert gyermekdalok is szerepelnek majd a programban. „Nagy”, mert a zenészek mindenkire gondoltak, akik a nagy magyar családhoz tartoznak határon innen és túl – az esemény ötletadója, a zenekar régi barátja, Novák Márta is Kanadából hívta fel néhány hete a Gryllus-testvéreket. Remélik, sokan ott ülnek majd a képernyők előtt a külhoni magyarok közül is.

Az alcím pedig egy tervezett dokumentumfilm munkacímével egyezik meg – „A Kárpátoktól a csendes-óceánig” a Kaláka első 50 évéről, a folytatásról, a magyarság kulturális életben betöltött szerepéről szól. S mivel február 14-e Szent Bálint, a szerelmesek védőszentjének napja, nem maradhatnak el a szerelmes-dalok sem, ezért áll a cím végén: „a szeretet jegyében”

Az esemény közvetlen elérhetősége (érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni a regisztrációt): https://fb.me/e/14AHHe70y

A belépőjegy ára: 1790 HUF.

Borítókép: A megosztott Kossuth-díjjal idén másodszor kitüntetett Kaláka együttes tagjai, Gryllus Dániel, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos és Becze Gábor előadóművészek (b-j) Kapolcson, a Kaláka udvarban 2020. október 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!