március 9-ig

2021.02.28. 09:30

Nonprofit szervezetek számára indított arculati pályázatot a MOME

Egyre több szervezet ismeri fel az egységes arculat fontosságát, azonban gyakran hiányoznak a megvalósításhoz szükséges erőforrások.

Nonprofit szervezetek számára indított arculati pályázatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) MOME Movement címmel; a hallgatói kezdeményezésre indított pályázat célja a szervezetek vizuális kommunikációjának a segítése. A jelentkezési határidő március 9-e.

A pályázatra elsősorban olyan, közhasznú tevékenységet folytató szervezetek jelentkezését várják, amelyek költségvetési vagy egyéb okokból adódóan nem rendelkeznek a szükséges arculati elemekkel – olvasható a MOME pályázati felhívásában.

A pályázatra a nonprofit szervezetek elektronikusan kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek március 9-ig. A hat nyertes pályázót az egyetem hallgatóiból és oktatóiból álló bizottság szakmai szempontok alapján választja ki, az intézmény a győztesekkel együttműködési megállapodást köt.

A nyertesek legkésőbb március 30-ig kapnak értesítést. A munka során a tervezők és a szervezetek képviselői folyamatosan konzultálnak, személyesen vagy online is találkoznak. A végleges tervek átadásának tervezett határideje június 30.

A MOME Movement egy 2019-ben alakult önszerveződő csoport, amelyet az egyetem tervezőgrafika szakos hallgatói hívtak életre. A csoport célja a nonprofit szervezetek tevékenységének támogatása az arculattervezés eszközeivel. A pályázat a MOME Movement 3.0 szabadon választható tárgy keretén belül valósul meg. A kurzus szakmai vezetői Schmidt Andrea (Elméleti Intézet) és Vargha Balázs (Tervezőgrafika Szak).

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint egyre több szervezet ismeri fel az egységes arculat fontosságát, azonban gyakran hiányoznak a megvalósításhoz szükséges erőforrások. Ezen változtatnának a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói, akik MOME Movement néven kisarculati és online grafikai elemek megtervezésével támogatják a nonprofit szervezetek vizuális kommunikációját.

A tájékoztató idézi Weiszer Márk társalapítót, projektvezetőt, aki a pályázatról azt mondta, hogy arra gondoltak, ha ez a kezdeményezés nonprofit szervezetek munkáját támogatja, akkor az számukra is extra motivációval szolgálhat. „Így valós emberekkel és problémákkal ismerkedhetünk meg, és segíthetünk nekik a saját szakmánk által” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!