Járvány

2021.03.30. 10:12

Idén is elmarad a Hollókői Húsvéti Fesztivál

Az immár második éve elmaradó program pótlására augusztus 20. és 22. között háromnapos hagyományőrző fesztivált szerveznek ugyanolyan formában, mint húsvétkor teszik.

Hollókő, 2020. április 9. Az önkormányzat munkatársa a látogatók otthonmaradását kérő táblát helyezi ki Hollókőn 2020. április 9-én. A húsvéti ünnepekhez közeledve a polgármestere kéri a turistákat, hogy a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak a településükre, ne veszélyeztessék a helyiek egészségét. A járvány miatt a hagyományos húsvéti fesztivál is elmarad, a nyilvános parkolókat lezárták és táblákon kérik a kirándulókat az otthonmaradásra. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Idén sem rendezik meg a Hollókői Húsvéti Fesztivált és a locsolkodást, elmaradnak a Nógrád megyei világörökségi faluban a hagyományőrző programok is – tájékoztatta az MTI-t a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn.

Kelecsényi Péter közleményben azt írta: az immár két éve elmaradó húsvéti fesztivál, annak hagyományőrző forgatagával a vendégeknek és a szervezőknek is hiányzik, ezért úgy döntöttek, hogy augusztus 20. és 22. között háromnapos hagyományőrző fesztivált szerveznek ugyanolyan formában, mint húsvétkor teszik. Ennek részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Kelecsényi Péter kitért arra, hogy a hatályos szabályoknak megfelelően a kézműves- és ajándékboltok mellett a kiállítások sem látogathatók, nem kereshetik fel a turisták a várat sem.

A településre érkező túrázókat, sétálni vágyókat korlátozott számban, a településen rendelkezésre álló parkolóhelyek erejéig tudják fogadni, míg a forgalmat a helyi polgárőrség mellett a rendőrség is irányítani fogja. A helyi vendéglők, élelmiszert árusítók és a helyi piac árusai elvitelre értékesíthetnek a szabályokat szintén betartva – írta.

Borítókép: Az önkormányzat munkatársa a látogatók otthonmaradását kérő táblát helyezi ki Hollókőn 2020. április 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!