kinevezés

2021.03.20. 09:00

Őze Áron további öt évig lesz a dunaújvárosi színház igazgatója

Újabb öt évre Őze Áron színművészt nevezte ki a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójának Pintér Tamás polgármester – közölte a dunaújvárosi önkormányzat.

Budapest, 2019. január 27. Õze Áron színmûvész verset mond Ady Endre sírjánál, a költõ halálának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Fiumei úti sírkertben 2019. január 27-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői pályázatára ketten pályáztak, Őze Áron mellett Ragány Misa. Pályázataikat a kormányrendelet alapján egy kilenc tagú szakmai bizottság bírálta el, amelynek március 3-i nem nyilvános ülésén, titkos szavazáson mindkét jelölt 5-5 szavazatot kapott (a tagok több pályázatot is támogathattak), vagyis mindkét pályázatot támogatták.

A kinevezési jogkör gyakorlója Dunaújváros megyei jogú város közgyűlése, ugyanakkor a veszélyhelyzet miatt a közgyűlés jogköreit a polgármester gyakorolja. Ezért Pintér Tamás a szakmai bizottság ülése után a közgyűlés tagjait véleményezésre kérte fel, a képviselő-testület pedig egyhangúlag Őze Áron pályázatát támogatta, így őt nevezte ki igazgatónak – olvasható a közleményben.

Borítókép: Őze Áron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!