Cziffra György-emlékév

2021.04.20. 14:40

Balázs János ad szólóestet szombaton

A zongoraest koncepciója azt a romantikus hagyományt folytatja, amikor még a zongoristák és zeneszerzők előszeretettel improvizáltak, átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból.

ImprovisArt című szólóestjével lép színpadra Balázs János zongoraművész szombaton. A koncert, amellyel az idén 100 éve született Cziffra György előtt tiszteleg, élő online közvetítésen látható.

A szervezők közleménye szerint a zongoraest koncepciója azt a romantikus hagyományt folytatja, amikor még a zongoristák és zeneszerzők előszeretettel improvizáltak, átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból.

A műsor Liszt Ferenctől Cziffra Györgyig, valamint Balázs János saját improvizációjáig terjed, és bemutatja azt a 200 éves tradíciót, amelyben az előadóművész az alkotóművész valódi társává válik.

A produkciót első ízben szombaton 19 órakor Zalaegerszegről, élő online közvetítés formájában tekintheti meg a közönség, majd a Cziffra György-emlékévben további magyarországi és külföldi koncerthelyszíneken, fesztiválokon lép fel vele a Kossuth-díjas zongoraművész.

A koncert, amely a Cziffra György-emlékév részeként, a Cziffra Fesztivál és a Filharmónia Magyarország közös szervezésében valósul meg, ingyenesen látható a cziffrafesztival.hu/kozvetitesek oldalon, a Cziffra György Fesztivál Facebook-csatornáján, valamint a Filharmónia web- és Facebook-oldalán, YouTube- és Vimeo-csatornáján – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!