két kategóriában

2021.05.02. 07:28

Május 14-ig várják a jelöléseket a Cziffra Fesztivál díjaira

Idén is fiatal tehetségeket és kiemelkedő életműveket díjaznak a Cziffra Fesztiválon, a jelöléseket a bizottság május 14-ig várja.

A Cziffra György Fesztivál díjaira két kategóriában várják a jelöléseket. A Tehetség-díj évente 2 zeneművésznek ítélhető oda 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A díj személyenként bruttó 1 millió forint pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.

A Cziffra Fesztivál Életműdíja szintén évente 2 személynek ítélhető oda életkori megkötés nélkül. A díjak zeneművész, pedagógus vagy kulturális szervező, kulturális szakember érdemeit hivatottak elismerni. Az életműdíj személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.

Az ünnepélyes díjátadónak a Cziffra György-emlékév koncertje ad majd otthont június 9-én a Zeneakadémia Nagytermében az aktuális járványügyi szabályok betartásával.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017 óta minden évben átadják a Cziffra György Fesztivál díjait azzal a céllal, hogy támogassák a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint elismerjék a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással.

A nemes ügyet a Cziffra György-emlékévben is két önkormányzat – Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat – támogatja.

A fesztivál díjbizottsága május 14-ig várja a jelöléseket, amelyek részleteiről a https://cziffrafesztival.hu/dijak-2/ oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A korábbi években Tehetség-díjat vehetett át Ránki Fülöp zongoraművész, Kállai Ernő hegedűművész, Devich Gergely gordonkaművész, Horti Lilla operaénekes, Szabó Marcell zongoraművész, Pusker Júlia hegedűművész, Pálfalvi Tamás trombitaművész és Kovács Gergely zongoraművész. Életműdíjban részesült Vásáry Tamás zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező, Ránki Dezső kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, Csonka András, a Zeneakadémia kulturális igazgatója, Becht Erika zenepedagógus, zongoratanár, Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész, Takács-Nagy Gábor hegedűművész, karmester és Kovács János karmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!