Éden

2021.05.08. 13:22

Május végén kerül a magyar mozikba Kocsis Ágnes új filmje

Május 27-én kerül a mozikba Kocsis Ágnes Éden című, magyar-román-belga koprodukcióban készült új játékfilmje, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él.

A történet főhőse, Éva allergiás a kémiai anyagokra, a légszennyezésre, a rádióhullámokra és az elektromos mezőre. Teljes elszigeteltségben kell élnie, környezetével nem érintkezhet.

Akár a legapróbb figyelmetlenség is a halálát okozhatja. Kizárólag öccsével és a rajta állandóan kísérletező orvosokkal van kapcsolata. Egy napon pszichiáter érkezik, hogy kiderítse, Éva betegsége valódi vagy csak a képzeletének szüleménye – olvasható a film közleményében, amelyben kiemelik, hogy a történetet finom humor szövi át.

„Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet”

– idézi a közlemény Kocsis Ágnes rendezőt.

A film női főszereplője Lana Barić Arany Aréna-díjas horvát színésznő, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek. Daan Stuyven nagyvásznon, filmfőszerepben most először lesz látható, Bocskor Salló Lóránt pedig Éva öccsét alakítja. A filmben szerepel még Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel és Gattyán Lili.

A produkció vágója Mezei Áron, látványtervezője Vinnai Petra, látványtervező supervisor Varga Judit, hangmérnökei Herman Pieëte, François Dumont, Juhász Róbert és Székely Tamás, jelmeztervezője Kiss-Matyi Mónika volt.

Az Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!