megtartják

2021.05.02. 13:00

Szabadtéri fesztivál lesz a Berlinale nyári kiadása

A Berlinale júniusra tervezett programját kizárólag szabadtéren rendezik meg a pandémia miatt – jelentették be a fesztivál szervezői.

Az évenkénti filmes seregszemlén Berlinale Palotaként ismert berlini Theater am Potsdamer Platz 2021. március 1-jén, a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitóestéjén.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Clemens Bilan

A fesztivál rendezésében a szervezők szorosan együttműködnek a hatóságokkal. A közönségnek valószínűleg koronavírusteszten is át kell esnie a részvételhez.

A világ legnagyobb filmfesztiváljai közé tartozó Berlinale idén nem tarthatta meg a hagyományos mustrát a pandémia miatt. Helyette márciusban egy online ágazati eseményt tartottak, a fesztiválra meghívott versenyfilmeket is nézők nélkül vetítették. Június 9. és 20. között azonban már közönségfesztivállal akarták kárpótolni a nézőket.

Berlin mozijai viszont egyelőre még zárva vannak és a városban éjszaka kijárási tilalom van életben a járvány miatt.

A fesztivál nyári kiadásával kapcsolatban május elején akarják tájékoztatni a közönséget – közölték a szervezők hangsúlyozva, hogy az egészségügyi megfontolásokat tartják továbbra is a legfontosabbnak.

A júniusi időpont elhalasztása vagy egy online fesztivál szervezése nem szerepel a szervezők tervei között.

Borítókép: az évenkénti filmes seregszemlén Berlinale Palotaként ismert berlini Theater am Potsdamer Platz 2021. március 1-jén, a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitóestéjén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!