újdonságokkal készülnek

2021.06.28. 13:20

Hat bemutatóval várja a látogatókat a Budapest Bábszínház

Hat korosztálynak szóló hat bemutatóval várja a látogatókat a Budapest Bábszínház az új évadban – közölte az intézmény hétfőn.

A Markó-Valentyik Anna által rendezett, Rügyek és gyökerek című csecsemőelőadást a Terézvárosi Fesztiválon láthatja először a közönség augusztus 29-én. A kisgyerekkor egyszerű és mégis bonyolult kérdéseit boncolgató Babaróka című produkciót szeptember végén mutatja be a Bábszínház Ellinger Edina rendezésében.

Tasnádi István Helló, Héraklész! című színdarabját Tengely Gábor rendező viszi színpadra október elején. A produkció a kiskamaszokat szólítja meg vizuális effektekkel, moduláris szintetizátorral létrehozott különleges zenei világával. Október végén Paulon Viktória Kisrigók című igaztörténetét rendezi meg Hoffer Károly. A kisiskolásoknak és családjuknak szóló előadás az író személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei mesés elemekkel átszőtt „magánmitológiája”, melyet Gimesi Dóra adaptált színpadra.

November közepén mutatja be a teátrum A Szerb Antal kód avagy a Pendragon legenda című ifjúsági előadását. Fábián Péter új fénytörésbe helyezi minden idők egyik legnagyobb irodalomtörténészének krimiszerű izgalmakkal átszőtt művét. A szintén korábban már bejelentett, Keresztes Tamás által rendezett, Frankenstein című előadást 2022. február végén láthatja majd a közönség.

A Budapest Bábszínház a most zárult évadban 65 alkalommal játszott közönség előtt.

Az előző év végén elindult a teátrum saját streamcsatornája Bábfilmszínház néven, amelyhez 12 előadást rögzítettek. A közönség 86 előadást láthatott otthonából virtuálisan, többek között a Holdbeli csónakost, a Boribon és Annipannit, valamint a Nyúl Pétert – olvasható a közleményben.

A társulat szavazatai alapján a Havas-B. Kiss-díjat Barna Zsombor bábszínésznek, a Kovács József-díjat Tihanyi Attilának, a hangtár vezetőjének adta át Ellinger Edina, a színház igazgatója. Idén egy új elismerést is átadtak: a Lellei Pál-díjjal olyan társulati tagot tüntetnek ki, akinek a színpadon kívüli munkája a legmeghatározóbb volt az évadban. Ezt idén Meggyes József Tamásnénak, a gazdasági osztály munkatársának ítélte oda a társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!