fesztivál

2021.06.26. 14:15

Július elején rendezik meg a Dombos Festet a vajdasági Kishegyesen

Az esemény zenei kínálata a térség legjobbjaiból ad válogatást.

Kishegyes, 2015. július 3. A Muzsikás együttes a XV. Dombos Festen a vajdasági Kishegyesen 2015. július 2-án. MTI Fotó: Molnár Edvárd

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

Július 8. és 11. között rendezik meg a Dombos Festet a vajdasági Kishegyesen, ahol koncertekkel, irodalmi és gyerekprogramokkal is várják a közönséget.

A fényfestett löszfal tövében többek között fellép a Parno Graszt, Szabó Balázs, Básits Branka, a MAO, az Ötödik évszak, a Bazseva, Lajkó Félix és Gyémánt Bálint. A Dombosi Remix irodalmi programjai és a Dombos Wine Club is várja a közönséget – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint felidézik, húsz évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Fest, amely azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált.

Mint kiemelik, a fesztivál zenei kínálata a térség legjobbjaiból ad válogatást. A nyitó napon koncertet ad a Parno Graszt, valamint a Szabó Balázs Trió, továbbá fellép Branka és Wertetics Slobodan duója, amely a Balkán zenei világát mutatja be.

A fesztiválon hallható a Modern Art Orchestra, amelynek repertoárján a világ dzsessz-standardjai, magyar szerzők művei és rengeteg improvizáció is szerepel.

A Bazseva népzenét játszik, Keck Mária énekes-táncos a flamenco világát idézi meg, Gyémánt Bálint gitáros a dzsessz és rock, a Rustico formáció pedig a népzene határait jelöli ki, míg a friss Fonogram-díjas Ötödik évszak a világzene érzéseit mutatja be – olvasható a programról.

Mint írják, a fesztivál állandó fellépőjének számító Lajkó Félix újító és virtuóz szellemisége ott hat a leginkább, ahol megszületett, a bácskai tájon, évről évre itt adva a nyár emlékezetes koncertjeit.

Gyerekprodukciók is várják a fesztivál látogatóit: a Calabar cirkuszi világba, míg Paár Julcsi népzenei mesevilágba röpíti a gyerekeket, de két utcaszínházi produkció is várja a látogatókat szombaton.

Kishegyes település 250 éves fennállását utcabállal ünnepelték 2 éve, ahol a löszfalon táncoló Flock projekt művészeit ismerhette meg a közönség. Ezt a produkciót újra a löszfalra rakják, ahol most újabb meglepetésre készülnek – áll a közleményben.

A fesztivál programjában helyet kapott a Dombosi Remix – irodalmi menü, ahol az idén a Híd kör, az Ex-symposion, a Szépírók társasága és a Zetna műhely is bemutatkozik.

Borítókép: A Muzsikás együttes a XV. Dombos Festen a vajdasági Kishegyesen 2015. július 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!