színes program

2021.07.16. 07:29

Megkezdődik az Óbudai Nyár hételőadásos sorozata

A Dalok a Kispipából című Seress Rezső-esttel kezdődik szombaton az Óbudai Nyár sorozata, amely augusztus 12-ig hat előadással várja az érdeklődőket a Kiskorona7 kertben.

A Seress Rezső-esten közreműködik Fesztbaum Béla színész és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar – olvasható a Óbudai Társaskör programajánlójában.

Július 22-én a Sárik Péter Trió koncertjén Beethoven szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részletei csendülnek fel, a mester dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival. Másnap Pikk dáma – A zenetörténet legjobb kártyajátékai címmel Bősze Ádám a zenetörténet leghíresebb kártyajátékait mutatja be egy szórakoztató és informatív előadáson, amelyen az érdeklődők megtanulhatják a skatot, Richard Strauss kedvenc játékát, de whistezhetnek is Liszt Ferenccel vagy kipróbálhatják a rabouge-t, a Mendelssohn-család kedvenc játékát – olvasható az ajánlóban.

Július 24-én Darvas Ferenc bárestje szórakoztatja a közönséget, közreműködik Kővári Eszter Sára énekesnő. Dés László Dalok egy zongorával című koncertje július 28-án lesz hallható, másnap az Anima Musicae Kamarazenekar zenél, Horgas Eszter fuvolaművész és Polónyi Ágnes hárfaművész közreműködésével.

A sorozat zárásaként Czigány György Költők, papok, lányok című könyvét Benke László költő, Hét Krajcár Kiadó igazgatója mutatja be. Bevezetőt mond Turczi István költő, az est vendége Lezsák Sándor költő, az Országgyűlés alelnöke lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!