dinasztiák

2021.07.18. 12:30

Telt házzal ünnepelte a Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszok éjszakáját

A Fővárosi Nagycirkusz az immár kilencéves múltra visszatekintő Cirkuszok éjszakáját egy különleges, kibővített műsorral ünnepelte. A Dinasztiák című műsor Orient Expressz alcímű előadása előtt a magyar cirkuszművészet ígéretes tehetségei léptek porondra. Háttérprogramként pedig a cirkusz épületében az állandó cirkusztörténeti kiállítás mellett időszaki tárlatokban is gyönyörködhettek a látogatók.

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz

Fotó: Urbán Ádám

A Cirkuszok éjszakájának kibővített műsorát a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője, Graeser József álmodta meg. A kétórás előadásban elsősorban a magyar cirkuszművészet feltörekvő, ifjú tehetségei mutatkoztak be. A talajakrobata, zsonglőr, levegő, handstand, görkorcsolya és egykerekű produkciók fényét a Fővárosi Nagycirkusz tánckara és zenekara emelte. A műsor házigazdái Stana Alexandra táncművész és Maka Gyula voltak, akik többször táncra perdültek és dalra is fakadtak.

A kizárólag a Cirkuszok éjszakájára összeállított előadás után a Hortobágyi Károly-díjas erőemelő duó, a Silver Power rendezésében létrejött Orient Expressz című műsor következett.

A kiváló, magyar artistaművészek részvételével létrejött műsor kerettörténete szerint vonaton utaznak az artisták. Minden megálló egy artista produkció, ami után felszállnak és utaznak tovább, majd mindannyian egy nagy partira érkeznek, ahol buliznak egyet.

A külföldi fellépéseik miatt Magyarországon ritkán látott, világhírű artistaművészek által szinte az összes cirkuszművészeti zsánerbe betekintést nyerhetünk. A táncbetétekkel tarkított Orient Expressz augusztus 11-ig látható a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

Fotó: Urbán Ádám / Fővárosi Nagycirkusz

A közönség a Cirkuszok éjszakájának háttérprogramjaként a Fővárosi Nagycirkusz közönségforgalmi tereiben az állandó kiállítás mellett két időszaki tárlatot is megtekinthetett. A cirkuszépület bal oldalán a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) által kiírt nyílt alkotóművészeti pályázatra beérkezett, és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ műtárgygyűjteményébe került anyagokból válogatott első kiállítást nézhették meg az érdeklődők.

Fotó: Urbán Ádám / Fővárosi Nagycirkusz

A cirkuszépület emeleti aulájának időszaki kiállítási terében pedig a Cirkusz / Művészet / Történet című tárlat nyílt meg, ahol a Circus Flow díjnyertes műalkotásaiban gyönyörködhettek a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum történeti anyagának szemelvényeivel együtt. Az állandó és az időszaki kiállítások folyamatosan látogathatók az előadások kezdési időpontja előtt egy órával és az előadások végét követő egy órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!