Mustra

2021.08.05. 17:46

Enyedi Ildikó új filmjének hazai díszbemutatója zárja a CineFestet

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő programjában lesz szeptember 18-án Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története hazai díszbemutatója, amelyet az esemény zárásaként vetítenek.

Enyedi Ildikó rendező A feleségem története című film bemutatója alkalmából rendezett fotózáson a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 15-én.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Ian Langsdon

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezőjének új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készült

– olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, Magyarországon először a szeptember 10. és 18. között zajló 17. CineFesten vetítik a négy ország koprodukcióban készült alkotást Gijs Naber és Léa Seydoux főszereplésével. A többi szerepben Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly látható.

A csaknem háromórás, nagyszabású, kosztümös film a szerelmi kétkedés természetrajzát mutatja be. Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül érhetik meg a nézők az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét – olvasható a tájékoztatóban.

A film világpremierje július 14-én volt a 74. cannes-i filmfesztiválon, ahol nagy sikert aratott.

A feleségem története forgatókönyvét Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám volt.

A film magyar szinkronnal szeptember 23-ától a Mozinet forgalmazásában kerül országszerte a mozikba.

Borítókép: Enyedi Ildikó rendező A feleségem története című film bemutatója alkalmából rendezett fotózáson a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!