Új epizód

2021.08.19. 10:03

Folytatódik a humoros történelmi séta Bagi Ivánnal (videó)

A videa.hu megbízásából folytatódik a humoros történelmi séta Bagi Ivánnal.

Bagi Iván elõadómûvész, mûsorvezetõ, Kamera Hungária-díjas humorista, író, költõ a Bagi-Nacsa Orfeuma címû tv-mûsor felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisának stúdiójában. A szórakoztató mûsor egy igazi idõutazás, miután Nacsa Olivér elõadómûvész, humorista és társa, Bagi Iván napjaink közszereplõinek bõrébe bújva foglalkozik az aktuális témákkal, a régi klasszikus kabarét ötvözve a maival.

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

A Karinthy-gyűrűs humorista, a nagysikerű Sétaforradalom című kisfilm után, ahol Aranyosi Péterrel karöltve látogatott el a március 15-i forradalom ikonikus helyszíneire, ezúttal az augusztus 20-i ünnepünket dolgozta fel, a fiatalabb korosztálynak szánt, rövid történelmi kisfilm formájában.

A Sétatörténelem sorozat, a nagy történelmi eseményeink bemutatásán keresztül kívánja nemzeti ünnepeinket a virtuális térben megjeleníteni, a legfiatalabb korosztály számára is.

A parodista segítségére ismét egy történelem szakon végzett stand-up-os, Szép Bence volt, akivel országunk születéséről és első királyunkkal kapcsolatos emlékekről beszélgettek, az ünnephez köthető helyszíneken sétálva. Az újabb epizódból többek közt kiderül, hogy Koppány meg volt-e keresztelve? István a pápától kapta-e a koronát, és hogy tényleg augusztus 20-án volt-e az államalapítás? A kisfilmről Bagi Ivánt, a Sétatörténelem sorozat műsorvezetőjét kérdeztük.

– Remekül éreztem magam a forgatáson, sokat nevettünk Bencével és a stábbal. Remélem, hogy ezzel a fiatalos, laza kisfilmmel sokkal közelebb tudjuk hozni a diákoknak a magyar történelmet. El kell, hogy áruljam, diákként nekem is rosszul ment a történelem. Ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhattam volna, talán nem buktam volna meg – mesélte nevetve a humorista. – Egyébként a március 15-i forradalmat feldolgozó műsorunkat követően, rengeteg pozitív megerősítés érkezett hozzánk az ország különböző pontjairól. Például tanárok is jelezték, hogy a történelem órákon szívesen fogják majd használni filmünket. Nagyon örülnék neki, ha az államalapításról szóló epizód is hasonlóan népszerű lenne – zárta gondolatait Iván.

Borítóképünkön Bagi Iván

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!