klasszikus zene

2021.08.01. 12:41

Hat koncertet adnak a szolnoki szimfonikusok a Parti-túra fesztiválon

Hat koncertet ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a városban augusztus 8. és szeptember 10. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2021 fesztivál keretében.

20210207 Szolnok A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Kamara-anziksz I. koncertjének felvételei készültek el szombaton a Megyeháza Dísztermében. Fotó: Csabai István CSI Új Néplap

Forrás: Új Néplap

Fotó: Csabai István

A zenekar tájékoztatása szerint a szabadtéri zenei koncertek augusztus 8-án este Szolnokon a Kossuth téren indulnak a Forever Broadway című nagyszabású produkcióval, amely az operettszínház művészeinek közreműködésével a musicalek világába kalauzolja el a közönséget.

A fesztivál ezt követően városrészi helyszíneken folytatódik: augusztus 14-én a Kertvárosi zenés esten a műsor első részében a Szolnoki Szimfonikusok Ütőegyüttese lép fel, míg augusztus 27-én a Széchenyi városrészben, augusztus 29-én pedig Szandaszőlősön Balogh Sándor zeneszerző 50 perc alatt a Föld körül című művét hallhatják az érdeklődők, akik az ötvenperces előadás során különböző országok jellegzetes zenéivel, dallamaival ismerkedhetnek meg.

A koncertek második részében Mozivarázs címmel különleges zenei összeállításban közismert filmek népszerű zenéiből kap ízelítőt a közönség.

A Tiszai rakparton augusztus 17-én a Neoton Classic-kal közös #NEMARADJOTTHON! koncertre nemcsak a komoly-, hanem a könnyűzene kedvelőit is várják.

A Parti-Túra Fesztivál zárókoncertjét szeptember 10-én a Tallin városrészben tartják, ahol felelevenítik a zenekar 2019-es rakparti koncertjét: A Tűz és a Víz misztikuma remix várja majd az érdeklődőket.

További információ a zenekar honlapján, valamint a közösségi oldalán olvasható.

Borítókép: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar zenészei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!