fesztivál

2021.08.05. 11:18

Strandot épített az EFOTT a Velencei-tóhoz

A 2021. augusztus 10–15. között Sukoróra érkező fesztivál a Velencei-tó adta lehetőségeket kihasználva hiánypótló stranddal gazdagította a térséget. Az úszáslehetőség mellett különböző vízi sportok szélesítik így az EFOTT napközbeni programpalettáját, de itt rendezik az egyetemi bajnokság aerobikdöntőjét is. A rendezvény ideje alatt 32 sportágat próbálhatnak ki ingyen az érdeklődők, és találkozhatnak olimpiai sportágak képviselőivel is.

Az EFOTT-szervezők által kiépített sukorói szabadstrand a fesztivállal egy időben, augusztus 10-én nyit meg, és azt a rendezvény látogatói, valamint a helyi lakosok vehetik birtokba.

A fesztiválozók körében minden évben kérdőíves kutatást végzünk, és az eredmények mindig rámutatnak a vízközelségre mint preferenciára. Idén ez nem lett volna adott, hát építettünk egy strandot, amit a fesztivál ideje alatt üzemeltetünk is, a későbbi sorsa pedig a térség lehetőségeinek mentén fog eldőlni”

– mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Az EFOTT-ot „az ország legsportosabb fesztiváljaként” tartják számon, és a szervezők az olimpia évében igyekeznek még több lehetőséget felsorakoztatni, köztük olyan újdonságokat, amelyekre még nem volt példa a fesztivál történetében, például dartsfoci, kick-box, petanque, szumó, frizbi vagy trambulinozás.

Az újonnan nyíló strand lehetőséget biztosít vízi, illetve vízparti sportoknak is, így például strandröpladázni, vízifocizni, SUP-olni, sárkányhajózni is lehet, az evezős lehetőségek között pedig idén először a tengeri evezős versenyhajót is ki lehet próbálni.

A sport egyébként idén már a nulladik napon (augusztus 10., kedd) beköszönt a fesztivál életébe: a Giro d’EFOTT elnevezésű program keretein belül a jelentkezők szervezetten tekerhetik körbe a Velencei-tavat, egészen a fesztivál bejáratáig. A kapunyitást az EFOTT Olimpia követi buborékfoci-mérkőzéssel, rekeszépítéssel, MEFS akadálypályával, street workout kihívással és beerponggal. A további napokban tartják a strandkézilabda és a strandröplabda, valamint idén először az aerobik MEFOB-döntőket. A rendezvény minden napján Sportfalu várja az érdeklődőket, hogy többtucatnyi sportágat (köztük olyan olimpiai sporttevékenységeket, mint a vívás, a sportlövészet, a pingpong vagy a súlyemelés) próbálhassanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!