Káprázatos műsor

2021.09.13. 09:41

Modern táncelőadással készülnek a Magyar Nemzeti Balett művészei

A darab egyszerre szórakoztató, absztrakt, szenvedélyes és felszabadult, mégis a végletekig kidolgozott és precíz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Sol León és Paul Lightfoot Sad Case című alkotása mellett Alexander Ekman Cacti és Lukács András Örvény című egyfelvonásosai láthatók a Magyar Nemzeti Balett Új(ra) lendületben című modern balettestjén szeptember 17-én a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában, Budapesten.

Sol León és Paul Lightfoot Sad Case című darabját 1998-ban mutatták be, majd 2014-ben dolgozták át. A mexikói mambóra készült előadásban három férfi és két nő markánsan eltérő karaktereket jelenít meg. Sol León és Paul Lightfoot, akik most először dolgoznak a Magyar Nemzeti Balett művészeivel, személyesen tanították be koreográfiájukat az együttesnek Menghan Lou balettmester segítségével.

Továbbá a Magyar Nemzeti Balett modern repertoárjának izgalmas produkcióit is láthatja majd a közönség. Helyet kapott a műsorban többek között Alexander Ekman egyik híres darabja, a Cacti, amely ironikus módon ábrázolja, hogy a kortárs tánc mennyire félreérthető és értelmezhetetlen tud lenni a nézők számára. Ezenkívül látható lesz az esten Lukács András, a Magyar Nemzeti Balett és a Bécsi Állami Operaház korábbi vezető táncosának és alkotójának, a Győri Balett művészeti vezetőjének 2011-es munkája, az Örvény. Az alkotást Stephen Daldry Az órák című filmje és Philip Glass zenéje ihlette.

Az Új(ra) lendületben című műsort összesen hat alkalommal állítják színpadra a művészek az évadban az Eiffel Műhelyházban.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!