élő zenei kísérettel

2021.10.12. 16:00

Indul a jelentkezés A Dal 2022-es évadára

November 15-ig lehet jelentkezni A Dalba, a köztelevízió zenés produkciójába. Az immár tizenegyedik évadjához ért dalválasztó válogatóiba ismét negyven dal jut, 2022-ben először lesz élő a zenei kíséret.

Budapest, 2021. március 13. A Dal 2021 gyõztese, a Kaukázus együttes a televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2021. március 13-án. MTI/Cseke Csilla

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

– Eddig félplayback produkciókat láthatott a közönség A Dalban, a zene felvételről ment. A Dal 2022-ben mind a hét élő adásban eredeti hangszereléssel, élő zenével hangzanak el a dalok, amihez szükség esetén session zenészeket biztosítunk. Az elődöntő dalai akusztikus formában versenyeznek, a döntőben az MR Szimfonikusok harminc fős csapata kíséri a produkciókat – mondta Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Mint kifejtette, A Dal 2022-be is

legfeljebb három perces, magyar nyelvű dalokat várnak, amelyek idén március 30. előtt nem hangzottak el és nem kerültek kereskedelmi forgalomba.

A Dal 2022. január 29-én indul, válogatóból négy adás lesz, majd a két elődöntőt követi március 12-én a döntő.

Medveczky Balázs szólt arról, hogy a zsűri tagjait később jelentik be. A végső győztes tízmillió forintot fordíthat produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt készíthet. A legjobb négy további három tagja öt-ötmilliót kap produkciója fejlesztésére, a nyolcas döntő maradék négy előadója pedig egy-egymilliót. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegíró, valamint a legjobb akusztikus produkció díját.

Borítókép: A Dal 2021 győztese, a Kaukázus együttes a tévéstúdióban 2021. március 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!